KMO Portefeuille

Vanaf 1 december 2019 bespaart U tot 30-20% voor opleiding & advies dankzij de kmo portefeuille. Vanaf 1 januari 2020 krijgt U steun tot 7.500 euro per jaar.

Gebruik de KMO-portefeuille

De KMO-portefeuille is een subsidiemaatregel waardoor je – als ondernemer – financiële steun kan bekomen voor de aankoop van diensten die de kwaliteit van je onderneming verbeteren. Concreet zijn dat opleidingsdiensten zoals het opstellen van op maat gemaakte opleidingsprogramma’s voor je organisatie.

De KMO-portefeuille wil toegankelijk zijn voor zoveel mogelijk bedrijven. Elke KMO krijgt subsidies om opleiding bij geregistreerde dienstverleners aan te kopen. We zetten hieronder even op een rijtje wat dit precies voor jouw onderneming betekent.

Opleiding

  • Wat: Vorming – hoofdzakelijk bedoeld om de werking van je onderneming te verbeteren
  • Wie: Voor de werkenden in je bedrijf
  • Waar: Bij een geregistreerde dienstverlener
  • Inhoud: Gericht op de kernprocessen van je onderneming
  • Doel: Je Vlaamse onderneming professionaliseren

Enkele voorbeelden zijn tailormade opleidingsprogramma’s:

  • Om de leiderschapscompetenties te optimaliseren
  • In de bewustzijnsvergroting van vaardigheden, gedrag, persoonlijkheidsvoorkeuren, etc.
  • Voor het optimaliseren van communicatieve vaardigheden
  • Voor het optimaliseren van teamwerk

Het doel: Je onderneming professioneel op de kaart zetten

De diensten zijn gericht en bedoeld om je onderneming een professionele en ontwikkelingsstimulans te bieden. Adviezen over je gewone bedrijfsuitgaven of wettelijk verplichte diensten komen niet in aanmerking voor subsidies. Advies inzake subsidies komt evenmin in aanmerking.

Hoe werkt het concreet

Door beroep te doen op de diensten van TICkA krijgt je onderneming een deel van de kosten terugbetaald via de KMO-portefeuille. Door te investeren in professionele opleiding leg je de basis voor de verdere groei van je onderneming.

Wanneer we van start gaan, analyseert ons ervaren team jouw huidige situatie en noden. Vervolgens stellen we -in samenspraak- de nodige doelstellingen op die we binnen een bepaalde termijn trachten te realiseren. Als resultaat leveren we een tailormade opleidingsprogramma aan waarin alle noden doelgericht worden opgenomen. TICkA heeft dan ook procesmatige aanpak in het opstellen en uitwerken van deze tailormade opleidingsprogramma’s.

 

Komt je onderneming in aanmerking voor de kmo-portefeuille?

Je kunt gebruikmaken van de kmo-portefeuille indien je aan de volgende 5 voorwaarden voldoet:

 

Subsidies aanvragen en verkrijgen

Als het de eerste keer is dat je een subsidieaanvraag wil aanvragen dien je je eerst te registreren met je onderneming.

Elke subsidieaanvraag gebeurt online nadat je een overeenkomst voor advies hebt afgesloten met je dienstverlener of een persoon die werkt binnen je onderneming hebt ingeschreven voor een opleiding. Elke subsidieaanvraag moet ten laatste 14 dagen na de startdatum van de prestaties zijn ingediend.

Vragen of interesse?

De uitgebreide informatie vind je op de website van de Vlaamse Overheid. Echter nemen we graag (geheel vrijblijvend) de tijd voor een persoonlijke uitleg. Neem gerust contact met ons op via info@ticka.be of via onderstaand formulier om een afspraak te maken.