CASE

Teamontwikkeling binnen een sportfederatie

Teamonwikkeling? Dat gaat zowel over het ontwikkelen van mensen als individu, als team, als groep en als organisatie. Ontdek hoe ook deze sportfederatie hier dagelijks de vruchten van plukt.

Teamontwikkeling bij sportfederatie: klaar voor de toekomst

Teamontwikkeling: atleten die bruisen van energie en samenwerken in een fijne sfeer

De sportfederatie staat dicht bij haar atleten.

Atleten zijn immers meer dan hun technische competenties. Het zijn mensen van vlees en bloed. Met hun eigen emoties, zorgen en stresservaringen. Topsporters staan gelukkig niet alleen. Ze zijn omringd door coaches, kinesisten, dokters. En andere atleten.

Om zich elke dag 100% te geven is het belangrijk om te focussen, vrij van andere beslommeringen. Zelfzeker, in balans met zichzelf en met veel energie.

 

Parallelle groeitrajecten: als atleet, als team, als coach, als federatie

TICkA begeleidt de federatie, de coaches en de atleten in een langdurig groeitraject. Ze krijgen inzicht in zichzelf, hun gedrag en hun emoties. Coach en atleten leren open en verbindend met elkaar te communiceren. Om altijd het beste in zichzelf naar boven te halen. Individueel en als groep.

 

Resultaat: Met effectieve teams stoomt de federatie zich klaar voor de toekomst

Door in te zetten op het welzijn van de topsporters en het menselijke aspect van samenwerken, stelt de sportfederatie haar toekomst en die van haar atleten veilig. Dat is teamontwikkeling ten top.

 

Wat ik steeds meeneem na het samenwerken met TICkA is : Steek geen energie in dingen, die je niet kan veranderen. Dit herhaal ik vaak voor mezelf. Maar ook voor mijn gezin.

Frank De Bleeckere, Ex-Topscheidsrechter